amacontrolksb.jpg

PARTNERINFO 30/10/2019

Amacontrol III: de nieuwe beveiligingsmodule voor zuiver water- en afvalwatertoepassingen

Sinds midden 2019 biedt de KSB Groep een module aan met nieuwe beveiligings- en bewakingsfuncties voor uw dompelpompen en -mengers in de meest diverse toepassingen.

Amacontrol III bewaakt de fasevolgorde en detecteert elk fasegebrek, elke over-/onderspanning of spanningsasymmetrie die zich kunnen voordoen. Hij laat ook toe om temperatuursondes, twee geleidbaarheidssensoren voor de lekcontrole en een 4-20 mA signaal te controleren. Hij kan ook de opstartfrequentie en het aantal werkingsuren bepalen en een eventueel defect van de aangesloten sensoren detecteren.

Een foutrelais en een waarschuwingsrelais zorgen voor de betrouwbare uitschakeling van de motorpompgroepen en de verzending van een waarschuwingsbericht. De geïntegreerde diagnosefunctie levert informatie over de werkkarakteristieken, de foutenlijsten, de foutenteller, de werkingsduur, de werkingscycli, de gemeten huidige waarden evenals een gedetailleerde analyse van de laatst opgetreden fout. Zo is het mogelijk om de betreffende motorpompgroepen te controleren via een applicatie gedownload op een smartphone of een tablet en de gegevens geleverd door de beveiligingsmodule te analyseren.

Er wordt toebehoren aangeboden voor de overdracht van de verkregen gegevens naar een bestaand gegevensinvoersysteem of naar een cloud waar ze geanalyseerd worden.

www.ksb.com