mmigushybridekabelrups.jpg

PARTNERINFO 10/10/2019

Modulaire hybride-kabelrups gemaakt van staal en kunststof

Veilige verticale geleiding van kabels en slangen: igus heeft nu zijn eerste hybride-kabelrups van kunststof en staalontwikkeld voor die toepassingen. Het nieuwe energietoevoersysteem, genaamd YE.42, is dankzij het gebruik van high-performance polymeren 50 procent lichter dan conventionele stalen kabelrupsen en biedt tevens 50 procent meer vrijdragende lengte dan kunststof kabelrupsen. De hybrideoplossing kent een zeer hoge stijfheid en kan zeer gemakkelijk geassembleerd en onderhouden worden dankzij het modulaire ontwerp. Operators kunnen vertrouwen op werkplatforms of verticale liften voor een veilig, voordelig en snel vervangbaar systeem.

De ondersteunende kabelrups-schakels van de nieuwe energietoevoer-oplossing zijn gemaakt van staal en waarborgen daardoor een hoge stijfheid, terwijl de pen/gat-verbinding, de buitenste schakels en de dwarsverbinders volledig zijn gemaakt van een tribologisch geoptimaliseerd high-performance kunststof. Dankzij het kunststof, bespaart de gebruiker – in tegenstelling tot een stalen kabelrups – 50% aan gewicht. Vergeleken met een kunststof kabelrups, kan de nieuwe hybride-kabelrups 50 procent meer vrijdragende lengte implementeren.

Een ander belangrijk voordeel van het nieuwe kabelrups-systeem zit in de modulariteit. De kabelrupsschakels van de YE.42 kunnen eenvoudig in elkaar worden gestoken en snel geassembleerd worden.

www.igus.be/?c=be&L=nl