verouderingmachineparkweb.jpg

NIEUWSLIJN 12/09/2019

Wat is het beste tegen veroudering van uw machinepark?

Uw machines draaien dag in dag uit op volle toeren. Een logisch gevolg hiervan is de veroudering van deze machines. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw machines het zolang mogelijk blijven doen?

De gebruiksintensiteit en het aantal draaiuren heeft invloed op de veroudering. En bij de ene machine gaat het verouderingsproces nu eenmaal minder hard dan bij andere machines. Met behulp van onderhoudswerkzaamheden worden er levensduur verlengende activiteiten uitgevoerd die ervoor zorgen dat machines zolang mogelijk en het liefst nog langer dan de theoretische levensduur, in bedrijf zullen zijn.

Hoe houd ik mijn machines in goede conditie?

Uw uitdaging is dus om uw machines in topconditie te houden. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, kunt u het beste een Maintenance Management systeem (CMMS) gaan gebruiken.

Het Maintenance Management systeem

Een Maintenance Management systeem is een softwarepakket dat u helpt om de totale onderhoudsorganisatie op een goede manier te ondersteunen. Denk hierbij aan de registratie van uw machines en de verschillende onderhoudsactiviteiten die daarbij horen. Maar ook andere informatie, zoals handleidingen of contracten met externe partijen kunt u in het systeem onderbrengen.

Het verouderingsproces in goede banen leiden

Op het gebied van veroudering van machines, kan een Maintenance Management systeem u ondersteunen bij het uitvoeren van de juiste onderhoudsactiviteiten op het juiste moment. Zo houdt u de machines in goede conditie en bent u welllicht in staat om de levensduur van uw machines te verlengen. Door de juiste informatie te gebruiken, goede onderhoudsschema’s op te stellen én deze te volgen, houdt u grip op uw machinepark. Daarnaast helpt informatie over storingen en reparaties, om te voorspellen wanneer een machine aan onderhoud of revisie toe is. U haalt zo het maximale uit de levensduur van uw machines.

Maar met een Maintenance Management systeem kunt u ook naar de toekomst kijken. Denk bijvoorbeeld aan trendanalyses. Hierdoor is het mogelijk om met een andere blik naar het toekomstige onderhoud te kijken. U houdt nog beter grip op het machinepark, dat ondanks de veroudering alsnog in bedrijf is. Door trends tijdig te signaleren, kan stilstand of kunnen schades door slijtage worden voorkomen. Zo kunt u nog beter sturen op levensduur verlengend onderhoud.

Laat uw maintenance organisatie op het hoogste niveau presteren en leidt het verouderingsproces van uw machines in goede banen. Een Maintenance Management systeem helpt u gegarandeerd hierbij.

Meer weten hierover?

Download het e-book: Wat te doen tegen veroudering van mens en machine.