ksbguard.jpg

PARTNERINFO 17/06/2019

Pompcontrole waar en wanneer u wil: ontdek de KSB Guard

Is het tijd voor een onderhoud van uw pomp? Hoe zit het met de algemene toestand van uw installatie? Voortaan hoeft u dat niet meer zelf ter plaatse te controleren. Met KSB Guard bekijkt u waar en wanneer u wil de toestandsgegevens. Sterker nog: het systeem herinnert aan check-ups en waarschuwt bij veranderingen in het bedrijfsgedrag. Opnieuw een sterk staaltje van innovatieve Industry 4.0 bij KSB.

Het systeem voor pompcontrole ‘KSB Guard’ wordt direct op de pomp gemonteerd. De gekoppelde trillings- en temperatuursensoren zorgen voor volledige transparantie van de beschikbaarheid op installatieniveau. Zo krijgt u voor het eerst in één oogopslag zicht op de gegevens van uw pompen, zonder daarvoor op locatie te moeten zijn. KSB Guard bewaakt ieder uur de toestand van de pompen en meldt afwijkingen meteen, waarmee beschadiging voorkomen wordt. Met andere woorden, met KSB Guard bespaart u tijd én kosten.

Snel en eenvoudig

Het mooie aan KSB Guard is dat het perfect achteraf gemonteerd kan worden, zelfs tijdens het operationeel bedrijf van de pomp. De sensoreenheid wordt met magneet en lijm aan de lagerstoel van de pomp bevestigd. Een meegeleverde batterij zorgt voor een onafhankelijke stroomvoorziening. De gegevens worden eenmaal per uur verzameld en draadloos naar de KSB-cloud verzonden. Via de app is het dan kinderspel om de statusgegevens te raadplegen op mobiele telefoon, tablet of pc. Kortom, een beter inzicht in uw pomp mag u vanaf nu letterlijk nemen.

www.ksb.com/ksb-be-nl/