abirdweb.jpg

NIEUWS 05/03/2019

Abird, uw partner voor industrieel materieel

Abird is gespecialiseerd in verhuur, verkoop en onderhoud van industrieel gereedschap, hef- en hijsmiddelen, lucht-, licht- en stroomvoorziening en lasbenodigdheden. Het materieel wordt sinds 1960 gebruikt bij uiteenlopende en uitdagende nieuwbouw- en onderhoudsprojecten. Hun specialisatie? De industrie, petrochemie en maritieme sector in Nederland, Duitsland en – vanaf januari 2019 – ook in België.
 

Investeren in klantentevredenheid

Sinds december 2017 is Abird onderdeel van Boels Rental, één van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa als het gaat om de verhuur van machines, gereedschappen, units en catering- en event-equipment. Sindsdien is het bedrijf meer dan ooit in beweging. Er wordt gericht geïnvesteerd in vloot, specialisten en vestigingen, om u beter te kunnen bedienen.

“Abird zit graag in de buurt van haar klanten”, licht Bart van Son, Regio Directeur van Abird toe. “Zo hebben we diverse vestigingen in Nederland en Duitsland en hebben we in januari 2019 een eerste vestiging geopend in België. We zijn ingetrokken bij Boels Rental aan de Malagastraat 8 in het Antwerpse Havengebied. Zo behouden we ons specialisme in de industrie, maar kunnen we u tegelijk meer totaaloplossingen bieden ter ondersteuning van uw project. U kunt bij ons terecht voor leveringen, service en reparaties. Zowel op locatie als in de vestiging.”
 

Veiligheid voorop

Binnen de industrie zijn veiligheid en continuïteit cruciaal. Tijdens onderhoudsstops wil u zo min mogelijk tijd verliezen. Op petrochemische sites, bijvoorbeeld, verwacht u hierdoor van een partij dat die snel en vakkundig te werk gaat. Daarvoor schakelt u natuurlijk alleen een flexibele en betrouwbare partner in, die uw veiligheidseisen kent en respecteert. Een partner als Abird. U kunt rekenen op een ruime kennis en kunde op het gebied van generatoren met grotere vermogens, heffen en hijsen en lassen. En niet te vergeten: gespecialiseerd materieel, dat aan alle wettelijke eisen voldoet.

Alle artikelen zijn toegespitst op gebruik in de industrie én er is een breed aanbod aan EX-materiaal dat op explosiegevoelige locaties op een veilige manier kan worden ingezet. Dhr. Van Son: ”Ieder item wordt vóór uitgifte gekeurd volgens de gestelde normering, zodat het op locatie optimaal kan presteren. Dit gebeurt op één van de 9 vestigingen in Nederland, in Duitsland en nu dus ook in België.”

Een deel van de vloot is voorzien van slimme IoT-toepassingen die het mogelijk maken de prestaties van het materieel continu en op afstand in te zien. Zo kunt u tijdig handelen in het geval van een laag brandstofniveau en daarmee stilstand voorkomen. Bovendien kunt u huurlijsten en keuringsrapporten op ieder moment van de dag inzien via het gratis toegankelijke klantenportaal.

“Abird is specialist op het gebied van industriële verhuur, maar ook koop behoort tot de mogelijkheden”, aldus Van Son. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan lasbenodigdheden, PBM’s en hef- en hijsmiddelen. U kunt deze aan uw bestelling toevoegen of ze rechtstreeks bij onze vestiging ophalen. Dat is het praktische van deze locatie. Hij is makkelijk te benaderen vanuit het havengebied.”
 

Samen ontzorgen

Niet alleen het materieel is professioneel. Ook de medewerkers hebben verstand van zaken. Zij adviseren u graag over de juiste toepassing of combinatie van materieel. Iedere situatie of project is anders en daarvan zijn zij zich volledig bewust. “Bovendien leveren we niet alleen vanuit onze vestiging, we kunnen de installatie ook bij uw project of locatie monteren en de instandhouding on-site verzorgen” vervolgt Van Son. “Voor grotere projecten kunnen we voorzien in stopcontainers, die dienst doen als tijdelijk magazijn. Volledig ingericht met de artikelen die u op voorhand denkt nodig te hebben, of met behulp van advies van onze specialisten. De items worden vanuit hier op naam uitgegeven en geregistreerd, zodat u ten alle tijden inzicht heeft in de voorraad en uitgifte van materieel aan uw medewerkers of contractors.”

U mag van Abird verwachten dat zij staan voor kwaliteit, veiligheid en professionaliteit met lokale specialisten Continu, 24/7.

Bent u benieuwd naar Abird? U vindt ze op de Maintenance beurs in de Antwerpse Expo op 27 en 28 maart, direct in de welcome area. Komt u gerust een kijkje nemen en kennismaken. Voor meer informatie neem dan contact op via +32 (0)3 500 56 00 of per e-mail: verhuur@abird.be.