mmpilzpsnopt2.jpg

NIEUWSLIJN 18/02/2019

Veilig werken in hele kleine ruimten

Door de smalle lichtschermen in de serie PSENopt II zijn vingers en handen gemakkelijk te beveiligen. De lichtschermen zijn bijvoorbeeld geschikt voor het beveiligen van productiemethoden zoals graveren of frezen. De PSENopt II bewaakt het grijpen in de gevarenzone zonder veel ruimte in beslag te nemen. Bij een onderbreking van het beveiligingsveld schakelt het de machinebeweging veilig uit.

De lichtschermen beveiligen de gevaarlijke zones door middel van een onzichtbaar beveiligingsveld van infraroodstralen. Bij een onderbroken infrarood-lichtstraal wordt onmiddellijk een veilig uitschakelcommando gegeven.

PSENopt II-lichtschermen zijn in de industrie vooral geschikt voor handenarbeidsplaatsen, toegangsbeveiliging, aanvoer/afvoer van materiaal of het interne transport van materialen naast robots.

Door hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriƫle omgevingen. Aan de hand van de leds kan de operator de belangrijkste voor de machinestop verantwoordelijke oorzaken en systeemdefecten evalueren. Stilstandtijden worden zo gereduceerd.

www.pilz.com