3.jpg

NIEUWSLIJN 30/06/2023

Beste eindwerk rond onderhoud komt voor twee jaar op rij uit Oudenaarde

BEMAS reikte eind juni voor de zesde keer de Prijs Wout Theuws uit. Dit jaar viel Wout Noterman in de prijzen. De leerling Industriële Wetenschappen van het Bernardustechnicum uit Oudenaarde optimaliseerde voor zijn geïntegreerde proef het onderhoudsprogramma voor een automatische lasmachine voor wapeningsnetten in de betonpanelenfabriek van Willy Naessens.

Noterman analyseerde niet enkel de werking van de machine, maar nam ook de onderhoudsinstructies van de fabrikant onder de loep. Door zijn aanbevelingen werkt de machine nu betrouwbaarder en zal ze een langere levensduur bereiken. De jury was onder de indruk dat Noterman ook dieper inging op de veiligheid van de machine, zowel in werking als tijdens onderhoud. Het leverde hem een officieel certificaat en 300 euro op, de school kreeg een 3D-printer, geschonken door Equans. Ze hebben daar in Oudenaarde duidelijk kaas gegeten van onderhoudstechniek, want de Prijs Wout Theuws gaat al voor het tweede jaar op rij naar het Bernardustechnicum. De runner-up kwam overigens uit dezelfde school: Caio Devreese werkte in zijn GIP aan een Self-Sustainable Vehicle. De derde plaats was voor Yenthe Missine (Richtpunt Eeklo) die overtuigde met zijn stageverslagen als onderhoudstechnicus bij Stora Enso en Oleon. De BEMAS jury is er alvast van overtuigd dat alle drie laureaten een succesvolle carrière als onderhoudsprofessional kunnen starten.

De Prijs Wout Theuws is een wedstrijd die leerlingen in het laatste jaar van opleiding met een arbeidsmarktfinaliteit (BSO), een gemengde finaliteit (TSO) of SE-N-SE (7de jaar secundair na secundair), wil motiveren om een geïntegreerde proef (GIP) of stageverslag maken rond onderhoud of betrouwbaarheid. Met deze prijs wil BEMAS ook jongeren in een technische opleiding inspireren om, net als Wout Theuws, hun carrière te starten in onderhoud met de ambitie zichzelf verder te ontplooien tot een echte industriële expert en leider.

https://www.bemas.org/nl